Huset
Huset ligger som en del av bymuren som ble reist på 1500-tallet. Deler av bygningen stammer fra denne perioden mens andre deler er av nyere dato. Huset er egentlig et resultat av flere utvidelser og innlemming av tilstøtende leiligheter. Huset har 4 soverom med sengeplass til 8 personer og to komplette bad. På flere av soverommene er det plass til barneseng. Huset er på ca. 200kvm over 3 etasjer og egner seg utmerket for f.eks. to familier.
Det er svært god standard på huset sett med norske øyne. Huset har ett stort bad, toalett, 2 dobble soverom samt kjøkken og kontor i første etasje. To stuer med peiser og takterrasse i midtetasjen. To soverom med 2 senger hver, stor bad og toalett i toppetasjen. Denne kan godt disponeres av en hel familie. Mulighet for ekstra senger finnes også.


Til venstre ser vi inngangspartiet. Inngangsdøra ligger til høyre rett etter buegangen og porten inn til haven er til høyre rett før buegangen. Det er ikke gjennomgangstrafikk her. Veien (hvis man kan kalle den det) ender i døren inn til ett av soverommene (det midterste bildet). Dette området er også egnet for lunch i skyggen en varm sommerdag i juli.

På kjøkkenet er det ett flott spisebord i eik med plass til 8 personer, komfyr med gass, strøm og en frittyrkoker. Du finner også utslagsvask, oppvaskmaskin og kjøleskap. Her er det hyggelig å tilberede mat, og kjøkkenet blir et naturlig samlingssted når kokkene slår seg løs. Noen kokebøker (på norsk) har vi i beredskap for å stimulere kreativiteten. Kjøkkenet er selvsagt utstyrt med en peis. Bildet til høyret viser inngang til kjøkken fra hagen.

Fra kjøkkenet går man gjennom kontoret og kommer til gangen hvor man finner to soverom, bad, WC og trapp opp til stuen med takterrasse

Den første stuen (spisestue) har en liten veranda ut mot hagen. Her er det ett spisebord med 4 stoler i typisk provencialsk stil. Ytterligere stoler han hentes fra kjøkkenet for større bordsetninger. Du finner et par lenestoler foran peisen (det er 3 peiser i huset) hvor kvinnene kan slappe av etter middagen mens herrene tar seg av oppvasken.

Bildet over viser utsikten fra takterassen som vender sør-østover og her er det sol fra tidlig om morgenen til midt på dagen. Om kvelden er det svalt og fint her og man har utsikt mot en opplyst kirke.

Bildet er tatt fra takterrassen og inn i den øverste stuen. Her er det peis som vanligvis ikke benyttes om sommeren, men i vinterhalvåret kan det være greit med litt peisvarme om kvelden.

Hagen er stor og romslig til å spise frokost i og til å slikke sol utover dagen. Hagen ligger bra skjermet og er ideel for middag i sene sommerkvelder.