Le Parage
Le Parage er en middelalderby med røtter tilbake til 1100-tallet. Mesteparten av byen var lagt i ruiner, spesielt etter revolusjonen. Etter andre verdenskrig ble det besluttet å bygge opp igjen byen i så nær opprinnelig tilstand som mulig. Dette ble gjort ved at tomter ble solgt for 1 FRF stykke mot at kjøperen forpliktet seg til å bygge opp eiendommen slik den opprinnelig var i løpet av 10 år. Det er nok en del endringer i forhold til opprinnelig bebyggelse, men miljø og stemning er ivaretatt gjennom streng kontroll med restaureringen. Bildet under viser byen slik den fremsto på 1400-tallet.Jeg skal ta dere med på en vandring i Le Parage. Vi starter ved den søndre inngangen, Place de l'Horloge og går oppover Rue Victor Maria. Ved Place la Fouant Dou tems tar vi til venstre og kommer opp til Place de la Rondourette (siste bildet).

Etter hvert kommer vi opp til Place du Chateau hvor vi ved den vestre utgangen har det gamle krutthuset.

Rett bak det gamle tårnet ligger stedets hotell og gourmetrestaurant, Le Logis Du Guetteur. Fra Place du Chateau går vi nordover til Place du Pere Clinchard.

Fra Place du Pere Clinchard går vi gjennom en av de mange buegangene i Le Parage og ned til Place du Micocolier, hvor det gamle kapellet ligger. I kapellet er det ofte ofte kunstutstillinger.

Kapellet, som vi ser inngangen til på bildet under, er bygget i flere etapper fra 1200 tallet. Gjennom et glassvindu i gulvet ser vi en grav med knoklene intakt.


Fra kapellet går vi nedover mot Place du Collier hvor vi har østlige utgangen.

Nå kommer vi ut øverst i Rue Victor Maria og kan vandre ned dit hvor vi gikk inn i Le Parage.
Takk for følget !